Tips tegen droog en vet haar

0
1412

Niemand is tevreden met zijn haar. De ene heeft droog haar de ander vet. Maar hoe krijg je je haar weer normaal? En welke kapsels kan ik maken? Hierbij wat tips.

Droog haar

Als eerste is het belangrijk om droog haar te herkennen. Bij droog haar is het haar dof en glanst het niet verder gaat het haar ook snel klitten. Daarnaast is het het haar niet soepel en is het moeilijk in model te brengen.

Als je een van die symptomen herkent dan zijn hier een aantal tips. Als eerste is het belangrijk je haar niet te vaak en te warm te wassen. Warm water zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan. Als ze zijn beschadigd of niet meer goed werken dan wordt het vocht niet goed gereguleerd. Zo ontstaat er dan droog haar. Verder is het belangrijk om je haar natuurlijk te laten drogen. Daarnaast is het ook afgeraden om chemicaliën (zoals verf) te gebruiken. Want föhnen en chemicaliën drogen je haar uit. Verder is het van belang om regelmatig naar de kapper te gaan, zo kan je je gespleten punten laten afknippen. Door gespleten punten af te knippen ziet je haar er meteen minder droog uit.

Vet haar

Ook kun je vet haar hebben. Vet haar ontstaat doordat de talgklieren meer talg produceren dan normaal. Daaraan kunnen weer verschillende oorzaken aan zitten. Voorbeelden zijn dat het geërfd is, je menstrueert, je zit in de pubertijd of je eet te vet. Natuurlijk bestaan er genoeg oplossingen. Er is dus een hogere talgproductie dan normaal. Die ontstaat onder andere door een hoge temperatuur. Daardoor heb je ook meer last van droog haar in de zomer. Daarom is het belangrijk om met een lagere temperatuur te douchen en je haar ook niet te vaak te wassen.  Verder is het belangrijk dat shampoos en conditioners goed worden uitgespoeld en het gebruik van stylingproducten te verminderen. Natuurlijk heb je ook diverse producten die je kunnen helpen tegen vet haar. Ook is het belangrijk je haar vast te dragen. Je hebt genoeg kapsels die je kan uitvoeren. Als je haar niet zo lang is dan kan je met de ponytail extensions van Hairextensions Voordeel een mooie lange staart maken.