Duran Lantink maakt outfits van oude voorraad Bijenkorf

0
798

In de etalage van De Bijenkorf zijn tegenwoordig creaties te zien van opkomend talent Duran Lantink. De ontwerper heeft item gemaakt uit oude voorraad van het warenhuis, zo meldt De Bijenkorf in een persbericht.

“Ik ben enorm blij met de samenwerking met De Bijenkorf. Zij hebben mij de kans gegeven me verder te ontwikkelen en mij verder geholpen bij het laten maken van hyperrealistische poppen. Hierdoor heb ik een volgende stap in mijn carrière kunnen zetten,” aldus de ontwerper in het persbericht. Afgelopen Fashion Week ging Lantink ook al aan de slag met items van Batavia Stad Fashion Outlet die hij tijdens een eclectische showpresenteerde.

Lantinks werk wordt gekenmerkt door het hergebruik van onverkochte voorraad van high-end merken die hij als ware monsters van Frankenstein met elkaar vermengd. “Lantink heeft onderzoek gedaan naar verschillende subculturen, stereotypes en kleedgedrag. Hij heeft deze uitgeplozen, uit hun verband getrokken en hiervan een meltingpot gemaakt. Dit manifesteert zich in een viering van diversiteit, waarbij alle sociale standaarden en codes overboord gegooid werden,” aldus het bericht.

Beeld: De Bijenkorf

Bron: Fashion United