Hudson’s Bay Company Q2: 69 miljoen verlies Europese tak, bekijkt strategische opties voor Nederland

0
456

Hudson’s Bay Company, het Canadese moederbedrijf van onder andere de Nederlandse retailtak, heeft in het tweede kwartaal 69 miljoen Canadese dollar (47,7 miljoen euro) verlies gemaakt op de Europese activiteiten. De Europese activiteiten waren in dat kwartaal nog onderdeel van de joint venture met Signa Holding. Dit meldt het bedrijf in de resultaten van het tweede kwartaal.

Hudson’s Bay Company heeft afgelopen juni een overeenkomst gesloten om de aandelen uit de joint venture in zijn geheel over te dragen aan Signa Holding. De Holding neemt de retailketens in België en Duitsland over, maar de Nederlandse winkels van Hudson’s Bay komen weer volledig in de handen van het Canadese moederbedrijf. Met de deal haalt Hudson’s Bay Company 1,5 miljard Canadese dollar op. Voor de Nederlandse tak kijkt het bedrijf nu naar strategische opties, zo blijkt uit het verslag van het tweede kwartaal. Welke opties dit precies zijn wordt niet gespecificeerd in het document.

De omzet van het Canadese bedrijf kwamen in het tweede kwartaal van het huidige financiële jaar neer op 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro). De omzet bleef nagenoeg gelijk. “We willen ons concentreren op de dingen waar we invloed op hebben – het bedienen van onze klanten en het verlagen van kosten en voorraad terwijl we investeringen maken voor onze toekomst,” aldus CEO Helena Foulkes in het verslag.

Het Financieele Dagblad meldde eind augustus nog dat de Nederlandse tak eind 2019 de de deuren gaat sluiten. Dit deed de krant op basis van vertrouwelijke documenten. Hudson’s Bay Nederland en Hudson’s Bay Company hebben het nieuws nooit bevestigd, maar vakbonden CNV en De Unie bevestigen het einde van het Nederlandse avontuur.

Foto: FashionUnited

Bron: Fashion United