Kleine zelfstandige retailers mogen we niet uit het oog verliezen

0
642

Regelmatig een gek plan uitwerken, het is inmiddels een traditie geworden bij het ondernemersduo Arjan Kaan en Marco Ouwerkerk. In de branche respectievelijk bekend van Soopl Fashion Trolley en Hans Boodt Mannequins en gezamenlijk van Hooks Creatieve Retail Supplies. In 2018 lanceerde zij de webshop YourHanger. Een webshop voor kledinghangers, direct uit voorraad leverbaar. Sindsdien stromen de orders van kledingwinkels en consumenten binnen.

Wij spraken Arjan Kaan in de stijlvolle showroom van Hooks Creative in Haarlem. Een omgebouwde loods, waar het team zich richt op design, ontwikkeling en verkoop.

Waarom YourHanger?

“De markt voor kledinghangers is groot: van huishoudens tot winkels, van kinderkamer tot horeca. Iedereen gebruikt hangers. Het huidige aanbod kledinghangers voor de kleine retailer en consumenten is beperkt. Veel meer smaken dan blankhouten, witte of zwarte kledinghangers waren er tot nu toe niet. Te vaak zie je thuis in de kledingkast nog ijzeren kledinghangers van de stomerij. En geen enkel bedrijf biedt een ruim assortiment kledinghangers direct uit voorraad leverbaar aan”, aldus Kaan. “Tijd dus om daar verandering in te brengen.“

Dat biedt dus kansen voor de retailer?

“We willen met YourHanger naast consumenten juist ook de kleinere zelfstandige retailers bedienen. Het bestellen van grote aantallen custom made kledinghangers ligt vaak buiten de scope van deze ondernemers. Met Hooks Creative bedienen we de grote fashionmerken, met YourHanger willen we de zelfstandige retailers niet uit het oog verliezen. Bij de inrichting van een nieuwe winkel wordt vaak pas als laatste aan de kledinghangers gedacht. Wij leveren de volgende dag de gewenste kledinghangers direct uit voorraad! Daar ligt het onderscheidend vermogen van YourHanger en daarmee claimen we het segment. Wij bieden een ruim assortiment mooie kwalitatieve kledinghangers voor consumenten en voor retailers.”

Valt er wat te kiezen in kledinghangerland?

“De kracht bij Hooks Creative ligt in het ontwerpen en leveren van uiteenlopende soorten display materialen voor grote fashion merken. We weten dus wat er speelt in de markt. Iedere inloopkast, kapstok of kledingrek heeft het recht op mooie kledinghangers. Vanuit die gedachten heeft ons design team voor YourHanger een collectie samengesteld van meer dan 200 verschillende kledinghangers en hebben we meer dan 250K hangers op voorraad liggen. We spelen in op trends maar bieden ook klassieke kledinghangers. Keuze genoeg!”

Hoe ver reiken de ambities van YourHanger?

“De eerste verkopen uit het buitenland zijn een feit, daar ligt ook een vraag. Dit voorjaar breiden we uit naar het buitenland. De oosterburen zijn als eersten aan de beurt. Dat ligt voor de hand: de Duitse markt is groot en het is dichtbij. Engeland en Frankrijk zijn de volgende landen op de wensenlijst. Inmiddels bedrukken we in Nederland ook op kleine aantallen kledinghangers een bedrijfslogo . Onze ambities reiken ver, maar ook een gek plan vraagt om een serieuze strategie.”

Voor meer informatie over YourHanger, bezoek onze website: https://yourhanger.com/nl

Bron: Fashion United