Lancering Online ethische leveranciers voor de mode en textiel industrie

0
526

Tijdens de eerste van een nieuwe reeks workshops door Clean & Unique zal de online Marketplace tool voor designers en modemerken worden gelanceerd. De nieuwe visie en focus in het verduurzamen van de mode-industrie is transparantie. Daarom is de site van Clean & Unique begin dit jaar compleet vernieuwd en is de focus op versnelling hiervan. Connect, Act, Go! Is daarom ook de driver achter de ambitie van Clean & Unique oprichtster Roosmarie Ruigrok.

Donderdag 27 juni zal ook het gedeelte met diverse ethische leveranciers digitaal online komen. De feestelijke bijeenkomst op 27 juni zal bij een van de merken zijn die is aangesloten bij Clean & Unique, waar voor deze keer ook de andere merken hun collectie kunnen tonen.

Tijdens de lancering komen de aangesloten experts, merken, designers en leveranciers, voornamelijk eenpersoons bedrijven, bij elkaar om nader kennis te maken. Het is goed om elkaar off-line te ontmoeten waarna je tot online zaken doen kan komen. We willen toch graag weten met wie we zaken doen. Daarom is de community die Clean & Unique opgebouwd heeft, heel belangrijk.

Clean&Unique is in 2007 opgericht door Roosmarie Ruigrok. In het bij zijn van FashionUnited ging dit platform feestelijk van start met niemand minder dan Bas Kosters. Vanaf het begin richt het platform zich op ontwerpers en mode en textielbedrijven in het midden & klein segment. Deze bedrijven die veel zaken zelf moeten verrichten hebben haast geen tijd om op zoek te gaan naar de juiste ethische partners zoals stofleveranciers of confectie bedrijven. Dat is namelijk een tijdrovende taak, aldus mode & textiel duurzaamheid expert Roosmarie Ruigrok. Daarom is deze tool ontwikkeld om het ook voor deze groep ondernemers makkelijker te maken om met duurzaamheid of circulair ondernemen aan de slag te gaan. Simplifying Sustainability.

De mode-industrie is een zeer vervuilende industrie. De overproductie en de afvalberg, het gebruik van chemische middelen, de slechte behandeling van mensen en dieren, de zware milieuvervuiling zijn onderdeel van een lange lijst met misstanden. Maar er is een ommekeer gaande. Steeds meer ontwerpers denken na over hoe ze hun producten duurzamer kunnen maken. De ontwerpers zijn heel belangrijk in de aanzet om tot een andere manier van productie te komen. Daarom hebben de ontwerpers en modebedrijven een prominente plek op de homepage van het platform. Merken die oa al lid zijn Osier, Lazylabel, ChickenOrPasta, RamblerStudios, Phemke Resort Wear en Sylvia Calvo BCN. Natuurlijk hopen we de groep met designers maar ook de leveranciers enorm te gaan uitbreiden. Makkelijker gevonden worden maakt dat bedrijven ook sneller aan de slag kunnen gaan.

Bron: Fashion United