Modemerk en op zoek naar representatieve showroomruimte?

0
469

Modemerk en op zoek naar representatieve showroomruimte?

De huidige omstandigheden vragen om zichtbaarheid en efficiëntie op het gebied van verkopen. Hoe richt je dat in nu reizen lastiger is en beurzen niet meer massaal bezocht worden?

Bij CAST in Nieuwegein, centraal gelegen direct aan de snelweg (A2) vind je wellicht de oplossing. CAST bestaat sinds 1984, voorheen onder de naam Schoenencentrum met de focus alleen gericht op schoenen en sinds de transformatie in 2018 naar CAST handelsplatform voor schoenen, sport en mode met een duidelijke visie op samensmelting van meerdere branches.

De transformatie naar het nieuwe handelsplatform is gepaard gegaan met een grote metamorfose in het pand. Het pand, de showrooms, beursruimtes en parkeergelegenheden zijn allemaal up-to-date en stralen een hoogwaardig niveau uit. Door vele individuele exposanten is er de afgelopen 2 jaar ook flink geïnvesteerd in het verbouwen en vernieuwen van showrooms.

Met 130 permanente showrooms met een nationaal en internationaal aanbod van spraakmakende, trending en opkomende merken is CAST een handelsplatform van deze tijd. CAST zorgt voor activiteiten en promoties in samenwerking met haar leveranciers en partners. CAST is een service gerichte organisatie en denkt mee met bezoeker, exposant en samenwerkingspartners.

Naast de vaste showrooms zijn er meerdere mogelijkheden voor mode leveranciers om flexibel te huren om zo je collectie professioneel en optimaal te presenteren en zo efficiënt mogelijk je afspraken in te plannen.

Mogelijkheden hiervoor zijn kleine gemeubileerde showrooms of grotere ruimtes die je naar eigen inzicht en merkervaring in kunt richten.

Modemerk en op zoek naar representatieve showroomruimte?

In veel gevallen is een tijdelijke showroom huren nu voordeliger dan deelname aan meerdere beurzen. Dit weet niet iedereen.

Caroline Beitler, Beurs Coördinator

CAST biedt vooral efficiëntie. Inkoopmomenten zijn tegenwoordig enorm verspreid en men wil inkopers en zelfstandigen goed kunnen helpen. De concentratie van meerdere merken bij elkaar werkt nog steeds. De vernieuwde website van CAST biedt interessante promotiemogelijkheden en is een sterk platform met leveranciersinformatie en nieuws voor de markt. Als merk krijg je de mogelijkheid om promotionele activiteiten te organiseren. Het management van CAST kan hierbij ondersteunen en adviseren. Van audiovisueel tot complete presentaties.

Importeur en agent Karina van Engelen van Fashion House Donna Maria is sinds begin 2020 flexibel aanwezig met een showroom in CAST naar aanleiding van een pilot met modemerken. Dit zegt zij over CAST:

Flexibel

Een jaar geleden was ik op zoek naar een semi-tijdelijke showroom. Een ruimte die ik flexibel kan gebruiken. In CAST heb ik deze mooie ruimte gevonden en heb naar alle tevredenheid nu 2 seizoenen mijn verkopen vanuit Nieuwegein gedaan. De service is fantastisch, er is heel goed geanticipeerd op alle maatregelen rondom covid-19, waardoor klanten gewoon de showroom kunnen bezoeken. Zij vinden het een prettige ruimte, voldoende parkeergelegenheid en het gebouw is goed bereikbaar.

Corona

Helaas konden niet alle evenementen die CAST organiseerde doorgaan vanwege corona, maar veel heeft op een corona-proof manier wel doorgang kunnen vinden. Dit genereert ook weer traffic in het hele gebouw. Het zou geweldig zijn als er meer kledingmerken en agenturen/importeurs met een diversiteit aan merken de weg naar CAST zouden weten te vinden, zodat we elkaar kunnen versterken.

Midden-hoog segment

Zelf zit ik in het midden-hoog segment met de labels Beate Heymann, Hindahl & Skudelny, Club Voltaire en Donne da Sogno. Tijdens het seizoen zijn de collecties te zien op afspraak in showroom 422 op de 2e etage in CAST.

Voor meer informatie kijk op de website: www.fashionhouse-donnamaria.nl

CAST nodigt merken, agenten en distributeurs vooral uit om een kijkje te komen nemen en de mogelijkheden te bespreken. Er wordt graag gekeken naar de situatie van de ondernemer en hierop geadviseerd door het management van CAST. In veel gevallen is een showroom huren nu voordeliger dan deelname aan meerdere beurzen. ‘Dit weet niet iedereen’, zegt Caroline Beitler namens CAST.

Bron: Fashion United