Resort 2020 – Overzicht Eerste Collecties

0
574

Trendstop geeft lezers van FashionUnited inzicht in de eerste collecties die tijdens de internationale Resort 2020 modeshows gepresenteerd werden.

De catwalk-experts van Trendstop laten u kennismaken met de meest extravagante en invloedrijke evenementen van het Resort seizoen in Parijs, New York en Marrakesh. De 2020 collecties zijn zowel gericht op als geïnspireerd door de internationale levensstijlen van de jetset, de bezoeken aan verre oorden en de invloed van mondiale culturen op mode. Ons uitgebreide mondiale catwalk-verslag en bijbehorende trendbeelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend op basis waarvan u de best mogelijke beslissingen kunt maken.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de Resort 2020 collecties. Culturele verbondenheid stond centraal bij Christian Dior, in een collectie die de traditionele motieven van het huis combineerde met traditionele Afrikaanse ambacht voor de creatie van iets compleet nieuws. Bij Chanel luidde subtiele vereenvoudiging een nieuw tijdperk in met een nieuwe vrouwelijke ontwerpster aan het roer. Eenvoud was ook een belangrijk thema bij Prada; Miuccia Prada creëerde onontbeerlijke stukken met een lange levensduur om de veelvoorkomende wegwerpmentaliteit in de mode tegen te gaan.

Christian Dior

De Dior cruiseshow van Maria Grazia Chiuri, gehouden in de tuinen van het zestiende-eeuwse Palais El Badi in Marrakesh, bracht traditionele huisregels en Afrikaanse ambacht samen. Door samen te werken met specialisten zoals ontwerpster Grace Wales Bonner, kunstenares Mickalene Thomas, antropologe Anne Grosfilley en deskundige fabrikant Uniwax werden traditionele Afrikaanse waxprint stoffen geherinterpreteerd met klassieke Dior motieven zoals landschappen en tarotmotieven. Het doel van de collectie was om verschillende culturen met elkaar te verbinden en Afrikaans ontwerp te vieren; in de collectie waren ook tulbanden en hoofddeksels van Stephen Jones, Martine Henry en Daniella Osemadewa opgenomen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Christian Dior Resort 2020

Chanel

De eerste show van Virginie Viard voor Chanel betekende een verandering van ontwerpstrategie voor het modehuis waarbij Viard een eenvoudige collectie presenteerde, gebaseerd op de welbekende filosofie van Coco Chanel zelf: ‘minder is meer’. In het Grand Palais in Parijs was a treinstation gebouwd met rails en bankjes op het perron en borden met bestemmingen waar Resortklanten van Chanel mogelijk vakantie vieren. Het draaide allemaal om slankere silhouetten en meer aangesloten pasvormen, met felle kleuren en prints die opvielen tegen neutrale achtergronden, terwijl vleugjes van wijlen Karl Lagerfeld’s fantasierijke esthetiek tevoorschijn kwamen in de bijzondere accessoires.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Chanel Resort 2020

Prada

De show van Prada, waarin de jaren 40-look centraal stond, werd gehouden in The Piano Factory in New York, en was een masterclass in eenvoud, draagbaarheid en verkoopbaarheid met een scala aan ingetogen silhouetten, toegesneden bovenkleding, geplisseerde jurken en een overvloed aan wat ongetwijfeld must-have accessoires zullen worden. Pasteltinten en printcombinaties waren kunstig toegepast, en de focus lag op het creëren van de klassiekers van de toekomst en niet op de wegwerpstukken van nu. Door werkkleding geïnspireerde jasjes met knopen en rokken tot op de kuit vormden een belangrijk aspect van de collectie en waren uitgevoerd in talloze kleuren roze, blauw, camel, en in ruiten en prairiebloemenprints.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Chanel Resort 2020

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Voorjaar Zomer 2019 Key Themes Directions rapport van Trendstop, een samengestelde gids voor de meest onmisbare catwalk-trends van het seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van ‘s werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L’Oreal en MTV tot zijn klanten.

Bron: Fashion United