Schoenenmerk Allbirds lanceert eigen sokkencollectie

0
904

Schoenenmerk Allbirds brengt vanaf augustus haar eigen sokken op de markt. Dat maakt het merk bekend in een persbericht. De sokken onder de namen ‘de Hiders, Quarters en Tubers’ zijn gemaakt van Trino in zes verschillende kleuren. Trino is een nieuw materiaal ontwikkeld door Allbirds, waarin ze hun zijdeachtige Tree-materiaal gemaakt van eucalyptus vezels combineren met merinowol.

Het Amerikaanse Allbirds, dat in 2016 werd opgericht stelt in het persbericht: “Al hebben we onze schoenen zo ontworpen dat ze gemakkelijk zonder sokken te dragen zijn, toch geeft bijna 50 procent van onze fans aan dit liever niet te doen.” Dit riep de vraag op om zelf sokken te gaan maken. De Trino stof waar de sokken van zijn gemaakt omschrijft het merk als: ‘Sterk koelend, ademend en absorberend, terwijl het droog blijft aanvoelen’.

Allbirds, begonnen als Amerikaanse startup heeft in drie jaar tijd meer dan één miljoen schoenen verkocht en werd in de laatste financieringsronde op 1,25 miljard euro gewaardeerd. In juni dit jaar betrad het schoenenmerk de Europese markt met een eigen webwinkel, later dit jaar staat een fysieke winkel van 139 vierkante meter in Berlijn in de planning. Allbirds heeft vijf eigen winkels in grote Amerikaanse steden als New York, heeft een winkel in Londen en is te koop in Fashion for Good Museum in Amsterdam.

De sokken zijn vanaf 15 augustus te koop, de Tubers worden verkocht voor 18 euro, de Quarters voor 16 euro en de Hiders voor 14 euro.

Foto’s: Allbirds

Bron: Fashion United