’t Anker Wonen Mode Kado: “Veel profijt van afrekensysteem Vendit”

0
447

Lifestylewinkel ’t Anker Wonen Mode Kado is gevestigd in een historisch familiepand in Lemmer. Op aanraden van collega-ondernemers uit het dorp stapten de eigenaren over op het gebruiksvriendelijke afrekensysteem van Vendit.

Wat ooit begon als een winkel met souvenirs en nautische decoratieartikelen is stap voor stap uitgegroeid tot de volwaardige lifestylewinkel die het nu is. Het karakteristieke pand van ‘t Anker Wonen Mode Kado zit al ruim honderd jaar in de familie. De winkel ademt een stoere, warme en huiselijke sfeer. “Het bieden van een gastvrije beleving staat voorop”, zegt eigenaresse Josine Wierdsma. Samen met haar echtgenoot Frank runt ze de winkel, die ruim vijfentwintig jaar bestaat. “We vinden het belangrijk dat klanten zich vrij voelen om inspiratie en ideeën op te doen.”

Blijven verrassen

Je kunt bij de lifestylewinkel terecht voor een complete outfit, de volledige styling van je interieur en cadeauartikelen. De nadruk ligt op bijzondere merken die je niet overal tegenkomt. Het assortiment wisselt voortdurend. “We streven ernaar elke week iets nieuws te laten zien. Daarom bezoeken we regelmatig beurzen op zoek naar nieuwe merken”, vertelt Wierdsma. “Zo blijven we de klant verrassen. Onze modecollectie bestaat voornamelijk uit makkelijke kleding. Denk aan jurkjes, T-shirts en broeken die goed te combineren zijn met items die je al in de kast hebt hangen. Dit wordt aangevuld met sieraden, horloges en schoenen. Daarnaast verkopen we goede, betaalbare woonproducten en -accessoires, van meubels tot kaarsen en kunstplanten.”

Persoonlijke aandacht

Rustige kleuren en natuurlijke materialen voeren de boventoon in de collectie van ’t Anker Wonen Mode Kado. “We hebben het geluk dat wij in een branche opereren waarin je kunt doen wat je zelf mooi vindt. Ja, we volgen de trends, maar blijven altijd trouw aan onze eigen stijl en visie.” Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Even een gezellig praatje maken, een mooi cadeau dat helemaal naar wens wordt ingepakt: het is de persoonlijke aandacht die maakt dat klanten met plezier winkelen. Het enthousiaste team van ’t Anker Wonen Mode Kado krijgt veel eigen inbreng. “We stimuleren het erg dat collega’s meedenken en met ideeën komen.”

Solide afrekensysteem

Dagelijks krijgt de lifestylewinkel nieuwe producten binnen die moeten worden ingevoerd. Om dat proces efficiënt te laten verlopen was Wierdsma op zoek naar een solide oplossing. Van collega-ondernemers in het dorp hoorde ze positieve verhalen over het gebruiksvriendelijke afrekensysteem van Vendit. “Hiermee gaat het invoeren van artikelen echt razendsnel. Op basis van herkenning vult het systeem al zoveel mogelijk velden automatisch in, zoals het merk en de leverancier. Je hoeft dan bijvoorbeeld alleen nog maar de maat te veranderen. Ook kunnen we eenvoudig offertes en facturen maken. En zo biedt de oplossing nog veel meer mogelijkheden! Binnenkort krijgen we van Vendit een training om er nog meer profijt uit te halen.”

Positief ondernemerschap

Zo is er veel mogelijk op het gebied van klantenbinding en loyaliteit. “We hebben veel vaste klanten, voor wie we twee keer per jaar een speciale klantenavond organiseren. Er is altijd een thema, we serveren lekkere hapjes en kleden de winkel gezellig aan. Klanten profiteren van leuke kortingen en kunnen prijzen winnen. Na afloop krijgt iedereen een goodiebag.” Het is volgens Wierdsma belangrijk te ondernemen met een positieve en open blik. Als bestuurslid van de lokale ondernemersvereniging zet ze zich actief in om de gezellige uitstraling van het dorp te behouden en Lemmer ook bij toeristen onder de aandacht te brengen. “Je kunt het niet alleen tegenwoordig, daarom is het van belang ook buiten je eigen winkelmuren te kijken.”

Voor meer informatie kijk op: www.vendit.nl of op de branding page.

Bron: Fashion United