Tassenmuseum Amsterdam x Bureau Europa – Maastricht

0
450

Tassenmuseum Amsterdam x Bureau Europa - Maastricht

Tassenmuseum Amsterdam en Bureau Europa hebben de handen ineengeslagen om de kracht van samenwerking, een reis van verlangen, verbeelden en beleven van cultuur, te vieren.

Trunk Show – Tassenmuseum Amsterdam gaat op reis. Van Ship Chandlers Warehouse naar de Timmerfabriek. Een exclusieve selectie koffers uit de Menko ten Cate Collectie verhuist tijdelijk naar Bureau Europa en zal gedurende TEFAF Maastricht een week te zien zijn.

Tassenmuseum Amsterdam toont tijdelijk, als onderdeel van Trunk Show, bijzondere betoverende objecten uit de Menko ten Cate collectie. De koffers vertellen verhalen over reizen en verblijven als ook beleving en verbeelding van het onbekende.

Fascinerende verhalen over weergaloze trajecten met intrigerende objecten. De geschiedenis van het reizen is ook de historie van menselijke impulsen: de behoefte om te verkennen, de begeerte om voorwerpen te personaliseren en het verlangen iets meesterlijks eigen te maken.

Achtergrond:

Tassenmuseum Amsterdam en Bureau Europa, platform voor architectuur en design, hebben de handen ineengeslagen om de kracht van samenwerking, een reis van verlangen, verbeelden en beleven van cultuur, te vieren.

Een magische selectie koffers uit de Menko ten Cate Collectie reist, 7 maart 2020, per trein af vanuit Amsterdam richting het zuiden om, gedurende TEFAF, Maastricht aan te doen.

Kunstenaars, ontwerpers, curatoren en schrijvers reizen mee om de ode aan de koffers te vergezellen en verzorgen.

Het verlengen om te bewegen en te verkennen is de aanleiding voor Bureau Europa – Maastricht om vanaf 2020 een structureel Voyage programma te ontwikkelen waarbij architectuur, het landschap en ontwerpen centraal staan.

Door de koffers een plaats te geven in de expositie Landschap als Cult zal gedurende TEFAF een gesprek op gang komen over reizen en verlangens met een vooruitblik op de horizon.

De aankomst van de Menko ten Cate Collectie op 7 maart 2020, vormt de feestelijke aankondiging van samenwerkings initiatief.

Bezoekers kunnen naast Trunk Show x Landschap als Cult bij Bureau Europa ook gebruik maken van het aanbod aan wandelingen, tochten in de Euregio en excursies naar culturele oases.

Bureau Europa Maastricht

Landschap als Cult. Een andere kijk op onze natuur – t/m 3 mei 3030

Tassenmuseum Amsterdam

Trunk Show – t/m 10 mei 2020

De unieke koffer-collectie en hun begeleiders zullen op geheel toepasselijke wijze worden ontvangen in Maastricht.

Een koffer-processie volgt de route vanaf station Maastricht naar Bureau Europa, war de koffers tijdelijk onderdak zullen vinden en hun plek krijgen in de tentoonstelling Landschap als Cult.

Tijden een gezamenlijke ‘toast’ vertellen Manon Schaap en Floor van Spaendonck, respectievelijk directeur van Tassenmuseum Amsterdam en Bureau Europa, over hun plannen en hoe zij mobiliteit omhelzen.

Bron: Fashion United