Winkels Nederlandse Miller & Monroe failliet verklaard

0
573

BREAKING Vidrea Retail B.V., het bedrijf dat de winkels van Miller & Monroe in Nederland exploiteert, is failliet verklaard. Dit meldt de woordvoerder van het bedrijf telefonisch tegen FashionUnited na bevestiging van eigenaar Lex Hes.

Hes geeft verder geen toelichting op het faillissement en heeft daar volgens de woordvoerder geen behoefte aan. Het bedrijf verkeerde sinds april in surseance en dit werd omgezet tot een voorlopige surseance. Vidrea Retail kreeg nog een extra drie maanden om in gesprek te gaan met de crediteuren, een unieke situatie, en de meeting om de gang van zaken te bespreken stond op 9 juli gepland, zo vertelt de woordvoerder telefonisch. Wat er in de tussentijd is gebeurd waardoor toch een faillissement is uitgesproken is op dit moment onduidelijk.

Miller & Monroe heeft in Nederland 72 winkels. Het zijn veelal oude panden van Charles Vögele waarin de nieuwe keten is neergestreken. Miller & Monroe zag in 2017 het levenslicht en richt zich op vijftigplussers in het middensegment.

Vidrea Retail B.V. failliet verklaard

Vidrea Retail behoort tot het moederbedrijf Victory & Dreams Holding. Naast de Nederlandse winkels exploiteert de holding ook de Duitse tak van Miller & Monroe. De Duitse tak kreeg al eerder uitstel van betaling. Het bedrijf kwam in de problemen door afspraken rondom de overname van de voormalige Charles Vögele winkels in Duitsland, waarin Miller & Monroe daar gevestigd is. De problemen in Duitsland zorgden er op zijn beurt weer voor dat surseance in Nederland werd aangevraagd, aldus een eerder statement vanuit Vidrea. Eerder werd al bekend dat alle winkels in Duitsland zullen sluiten en dat er al twee overname partijen zijn gevonden voor tachtig van de honderdzestig winkels.

Beeld: via Miller & Monroe

Bron: Fashion United