Alles wat je moet weten over een virtual private server

0
371

Een virtual private server wordt ook wel afgekort met VPS. Een VPS wordt in Nederland erg veel gebruikt en levert veel voordelen op. Wel is het natuurlijk erg persoonsafhankelijk en heeft niet iedereen het even hard nodig. Wanneer jij twijfelt over een VPS, dan kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken bij deze keuze.

De voordelen van een VPS

Wanneer je gebruik maakt van een VPS ontstaan hier meerdere voordelen door. Zo is de performance die je ervaart door VPS aanzienlijk beter. Bovendien kun je bij een VPS zelf de keuze maken op het gebied van software. Dit maakt het voor veel mensen erg aantrekkelijk. Echter is het grootste voordeel nog dat je geen resources en data hoeft te delen. De server is speciaal voor jou ingericht en dat is prettig.

Hoe installeer je een VPS

Wanneer je graag gebruik zou willen maken van een VPS, is het van belang dat je weet hoe deze geïnstalleerd kan worden. Doordat je bij een VPS zelf de keuze kan maken omtrent het besturingssysteem, gaat dit niet altijd hetzelfde. Wanneer je graag gebruik wilt maken van een apart besturingssysteem, dan zou je de VPS zelf moeten installeren. Echter wanneer je gebruik wilt maken van de vele voordelen van VPS maar niet zo technisch bent, dan kun je ook kiezen voor een voorgeïnstalleerde VPS.

Kun je een SSH koppelen aan een VPS

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van een SSH. Echter is het niet voor iedereen duidelijk of dit gekoppeld kan worden aan een VPS. Om antwoord te geven op deze vraag, ja het is mogelijk om een SSH te koppelen aan een VPS. Wel dien je hier een aantal stappen voor te nemen. Echter staan er op youtube meerdere uitgebreide video’s waarin dit wordt uitgelegd.