De tuin besproeien: welke pomp is er nodig?

0
437

Wanneer het op de tuin besproeien aan komt, willen veel mensen dit tegenwoordig automatisch laten doen. Het in de tuin staan met een slang is immers niet helemaal meer van deze tijd, er zijn talloze uitvindingen die het besproeien van de tuin enorm simpel maken, waarvan de beste opties hieronder zijn opgesomd.

1.     De beregeningspomp

De beregeningspomp doet eigenlijk precies wat de naam zegt het zorgt voor een beregening tuin. De pomp zuigt het water uit de bron waarop hij is aangesloten, en verdeeld dit vervolgens als een soort regenbui over de tuin. Dit gebeurd aan de hand van een verdeler die langzaam heen en weer beweegt. De bron van het water doet er in principe niet toe, zolang er geen waterplanten, kroos of vissen door de pomp worden geleid zal deze niet kapot gaan. Bekijk hiervoor van te voren de bron waaruit je het water gaat putten.

2.     Sproeiers in de tuin

Een andere optie om de tuin te voorzien van genoeg water, is het aanleggen van een sproei installatie. Het mooie aan een sproeier tuin is dat de sproeiers in het gras verdwijnen, waardoor er geen uitstekende voorwerpen in de tuin zijn. Het nadeel aan een installatie is dat het vooral erg duur is om aan te leggen, en ook de wateraanvoer van de installatie is duur(en bovendien niet heel milieuvriendelijk.

3.     Elektrische waterpomp

Naast de pompen die op brandstof werken, is de keuze voor een elektrische pomp een stuk milieubewuster. Stroom wordt over het algemeen relatief schoon opgewekt, en stoot hierbij geen gassen uit welke schadelijk zijn voor de planeet. Bij het kopen van een waterpomp is het van belang dat je je laat adviseren door een professional: win hierbij van te voren informatie in. Vaak zijn de verkoopmedewerkers in desbetreffende winkels zodanig opgeleid dat ze je hier goed mee kunnen begeleiden.