Bespaar op parkeerkosten wanneer je naar de volgende modeshow vliegt!

0
716

Ik ben gek op mode en fashion en volg de scene op de voet. Regelmatig zijn er leuke beurzen en modeshows in het buitenland, hellooow Milan Fashion week! Met de trein kun je naar het vliegveld maar ik vind het prettiger om met eigen vervoer te gaan. Dus ik vlieg dan meestal naar deze shows vanaf Eindhoven of Schiphol. Echter betaal je al vaak te veel voor het parkeren bij de luchthavens wanneer je niet de parkings vergelijkt. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt besparen op parkeerkosten wanneer je naar je volgende modeshow vliegt!

Of je nou vanaf Schiphol of Eindhoven vliegt, als je met de auto naar het vliegveld gaat moet je de auto ergens kwijt. Dit kan meestal bij de parking van de luchthaven maar daar betaal je vaak te veel voor het parkeren. Hoe kan je dan toch besparen op de parkeerkosten?

Maak gebruik van vergelijkingsites

Via VergelijkParkerenSchiphol.com kun je parking aanbieders rondom Schiphol vergelijken. Je kunt ze vergelijken op reviews, tarieven, ervaringen, afstand tot Schiphol, overdekt of binnen parkeren en vele andere punten. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven hoever vanaf het vliegveld je wil zitten. Wil je bijvoorbeeld binnen 5 of 15 minuten vanaf de vertrekterminal parkeren?

Per luchthaven zijn er gemiddeld 10-15 parking aanbieders met zeer uiteenlopende tarieven, dan is het wel zo verstandig om deze op een handige website te vergelijken.

Welke parkeer variant kies ik?

Het kan wellicht wat verwarrend zijn, wanneer je voor de eerste keer parkeer prijzen gaat vergelijken. Hieronder leggen wij je de veel voorkomende termen uit. De eerste keuze die je dient te maken is wil je gebruik maken van shuttle parkeren of valet parkeren.

Shuttle parkeren is de parkeervorm waarbij je zelf naar de parking rijdt om vervolgens vanaf daar over te stappen in een shuttle bus, deze bus rijdt je naar het vliegveld waar je kan inchecken.

Valet parking werkt iets anders. Met valet parking rij je zelf naar de vertrekterminal van de luchthaven. Hier wordt je opgewacht door een chauffeur welke je auto overneemt en naar het terrein rijdt. Jij zelf kunt gelijk door naar de incheckbalie!

Valet parkeren is duurder dan shuttle parkeren. Je bespaart immers veel tijd want je hoeft niet eerst naar de locatie van de parking te rijden.

Reserveer tijdig

Achteruit inparkeren is lastig, een goedkoop en goede parkeerplek vinden is nog lastiger. In drukkere periodes, zoals het hoogseizoen zijn de meeste parkings volgeboekt. Wees daarom op tijd en reserveer tijdig je parkeerplek. Bijkomend voordeel van een online parking reservering is dat je ook bespaart op de kosten. Ter voorbeeld: als je online reserveert bespaar je wanneer je wil parkeren bij Schiphol ruim 10 euro per dag! Dat is nog eens snel verdiend.

Of je nou bij Schiphol of bij Eindhoven parkeert, het loont zeker om de parkings te vergelijken en veel (onnodige) kosten te besparen! Mocht het voor jou niets zijn en ga je liever met de trein, dat kan natuurlijk ook!