De voordelen van een broker

0
2225

Wil je eindelijk de stap nemen om zelf de beurs op te gaan? Dan is het een slimme zet om in ieder geval een broker in te schakelen. Een broker kan namelijk een adviserende rol spelen voor jouw aandelen op de beurs, maar kan ook geheel uitvoerend zijn. Die keuze ligt bij jou. Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor een traditionele of online broker. In deze blog wordt ingegaan op waarom het belangrijk is om een broker in te schakelen! 

Advies geven

Bij grote beleggers zijn traditionele brokers er vaak om advies te geven over de gang van zaken op de beurs en waar de kansen en valkuilen liggen. Over de jaren heen zijn naast de traditionele brokers de uitvoerende brokers ook nog eens flink opgekomen. Uitvoerende brokers zijn voor particulieren vooral heel erg handig. Deze brokers nemen vaak voor een voordelig tarief alles uit handen en nemen je beurszaken geheel op zich. Je besteedt alles als het ware helemaal uit en zo zorg je ervoor dat jij je op hele andere taken kan richten.

Snel en makkelijk kunnen handelen

Het voordeel van een online broker is dat er heel snel gehandeld kan worden, omdat je niet steeds contact hoeft op te nemen voor je een investering doet. Dit kan uiteraard wel als je een hele grote investering wilt doen en dit vooraf met de bank wilt bespreken. Als je vooral wilt speculeren over bestaande aandelenfondsen, dan is een online broker ideaal. Je kunt namelijk makkelijk vanuit huis contact opnemen met de online broker, in plaats van dat je steeds fysiek ergens langs moet. Ideaal voor mensen die erg druk zijn met werk! 

Een gratis welkomstbonus! 

Bij veel online brokers krijg je een mooie welkomstbonus als je een eerste storting hebt gedaan. Altijd een fijne bijkomstigheid dus! Het voordeel hiervan is dat je altijd een bedrag hebt om mee te starten en te wennen, zonder dat je veel risico loopt met je eigen gespaarde geld. 

Wil je meer informatie over verschillende soorten brokers en ze daarnaast ook kunnen vergelijken? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van InvestKing. Hier staat van alles wat je moet weten voordat je met een broker in zee gaat!