Hoe vergroot je de waarde van je woning?

0
917

Een woning is de grootste aankoop die je in leven doet. Wanneer je op den duur je woning wil verkopen, is het natuurlijk de bedoeling dat je geen verlies maakt op je woning. Dit kun je voorkomen door de waarde van je woning te vergroten. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

Oppervlakte vergroten

Wanneer je het woonoppervlak van je woning vergroot, neemt de waarde van je woning flink toe. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt aanpakken. Zo kun je ervoor kiezen om je woonkamer uit te breiden richting de tuin, door het aanbouwen van een serre. Maar je kunt ook een dakkapel kopen, de slaapkamers van extra ruimte te voorzien. Voordat je woonoppervlakte vergroot is het verstandig om goed te kijken waar je de beste prijskwaliteitverhouding krijgt. Vraag dus bijvoorbeeld meerdere dakkapellen offertes aan. Wel is het goed om je te realiseren dat een uitbreiding van je woning in sommige gevallen gaat ten koste van je tuinoppervlakte, dus zorg er wel voor dat dit wel goed in balans blijft. Daarnaast heb je in veel gemeenten een bouwvergunning nodig, zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de regels in je eigen woonplaats.

Maak je woning duurzaam

Wanneer je je woning verduurzaamt heeft dit ook weer een positieve invloed op de waarde. Denk aan zaken zoals een goede isolatie op het dak of in de muren, maar ook aan dubbel glas. Hiermee vergroot je niet alleen de waarde van de woning, maar bespaar je ook nog eens flink op de stookkosten. Hierdoor ben je meteen goed bezig voor je eigen portemonnee én voor het milieu.

Badkamerrenovatie

Een mooi renoveerde badkamer draagt ook bij aan de waardevermeerdering van je huis. In vergelijking met het oppervlakte vergroten is een badkamerrenovatie goedkoper, waardoor het een aantrekkelijke optie is. Niet alleen financieel, maar ook zelf kun je heerlijk genieten van je mooie badkamer. Enige minpuntje kan zijn dat je bij de eventuele verkoop van je woning tegen het feit aanloopt dat een badkamer erg gevoelig is van de smaak van nieuwe bewoners. Daarom kan het lonen om badkamer wat neutraler te houden.

 

Zorg voor een mooie gevel

Een mooie gevel is erg belangrijk voor een huis. Het is immers toch de eerste indruk en het visitekaartje van je woning. Het opknappen van gevel kan op verschillende manieren, zoals voegen, impregneren of een combinatie hiervan. Dit is vaak een relatief voordelige optie, waardoor het makkelijk uit te voeren is.