Thuis fitnessen tijdens de corona-periode: 3 hulpmiddelen

0
1258

Mensen gaan niet of minder naar hun werk, de sportscholen zijn nog grotendeels gesloten en jij zit te wachten tot je weer in beweging kunt komen. Het is niet eenvoudig om in tijden van de corona-periode aan sport te doen, en daarom kiezen mensen voor thuis fitness. Of beter gezegd, men herontdekt het sporten vanuit huis. Er zijn tal van oefeningen die je zonder hulpmiddelen kunt doen, maar hulpmiddelen maken het thuis fitnessen wel een stuk uitdagender. Welke leuke en functionele hulpmiddelen zijn geschikt voor fitness vanuit huis?  

Dumbbells: bijzonder effectief 

De dumbbell is bij uitstek het attribuut om vanuit huis te gebruiken. Het is een multifunctionele tool waarmee je tal van onderdelen van je lichaam kunt trainen, ook spieren die je nog niet gevoeld hebt. De dumbbell is geschikt voor het trainen van je spieren, en tegelijk is het mogelijk om hiermee lichaamsvet én gewicht te verliezen. Denk maar eens aan oefeningen als de squat & press, de plank en de side bench. Deze oefeningen zijn geschikt voor beginners en gevorderde sporters, en je kunt alles op je eigen niveau opstarten. Na je work-out is de dumbbell eenvoudig op te bergen. Eigenlijk heeft dit type trainingsmateriaal alleen maar voordelen. Je kunt ze bestellen op Fitnesskoerier.nl.

De bokszak voor pure kracht  

Wil je tijdens de corona-periode stoom afblazen en je energie kwijtraken? Dan kies je voor een bokszak. Let wel goed op wanneer je een bokszak gaat kopen, want er kan bijzonder veel verschil zitten tussen diverse bokszakken. Je wilt het liefst een robuuste en zware zak, waar je met al je gewicht op in kunt rammen. Daarom is het gewicht van de bokszak een belangrijke graadmeter om te bepalen of deze geschikt is voor jouw work-outs. Het materiaal wordt doorgaans geleverd met een handige DIY-set voor het ophangen. Waar ga jij je bokszak neerhangen: in de kamer, in de tuin of bij je dichtstbijzijnde parkje? Tijd om te trainen op pure kracht. 

De loopband voor cardio  

Tot slot hebben we nog de loopband. Dit apparaat is iets robuuster en groter in omvang, maar wanneer je thuis ruimte hebt voor de loopband, dan raden we je zeker aan één te kopen. Tijdens de corona-periode liggen de meeste sporten stil, waaronder de intensieve groeps- of individuele trainingen. Tijd om een stukje cardio in huis te halen. Plaats je loopband op een gunstige plek en werk vanuit huis aan je lichaamsbeweging. Waarvoor is de loopband geschikt? Uiteraard om af te vallen en vet te verbranden. Wist je echter ook dat je op de loopband je hart en bloedvaten traint? Het maakt je over de complete linie een stuk gezonder. Ook als corona straks achter de rug is, is de loopband een ideaal fitnessapparaat om in de buurt te hebben.