Wanddecoratie trends 2020: Wat hang jij aan de muur?

0
1664

Het is 2020: het jaar van nieuwe wanddecoratie trends. Welke stijlen gaan we het komende jaar veel terug zien in de Nederlandse interieurs, en welke wanddecoratie hoort daarbij. In deze blog nemen wij jou mee in de verschillende soorten wanddecoratie. Ga jij het komende jaar voor een wandkleed, kies je voor een IXXI of ga je toch voor een schilderij. Ook kun je qua wanddecoratie tegenwoordig jouw favoriete herinneringen erin verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een foto collega van jouw favoriete momenten. Zo wordt de wanddecoratie ook nog eens erg persoonlijk. Ontdek snel de populairste wanddecoratie trends van 2020!

De trend van 2020: een wandkleed aan de muur

Een nieuw wandkleed aan de muur is een echte eye-catcher voor jouw interieur. Hang hem in de woonkamer, in de hal of in de slaapkamer. Bepaal goed hoeveel ruimte je vrij hebt om het wandkleed subtiel op te hangen. Een wandkleed hoeft namelijk niet het meest prominente item van jouw woonkamer te worden. Het moet sfeer brengen en de woonkamer ‘af’ maken. De moderne ophangsystemen, waar mee je het wandkleed kunt ophangen, zorgen ervoor dat het wandkleed strak aan de muur hangt. Je zou kunnen zeggen als een soort schilderij, maar dan zonder grote lijst.

Urban Cotton: het bekendste merk in wandkleden

Het merk Urban Cotton, met haar oorsprong in Amsterdam, is het bekenste wandkleden merk van Nederland. De wandkleden zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, waardoor de wandkleden hartstikke duurzaam zijn. De ontwerpen zijn gemaakt door bekende, maar ook aanstormende Nederlandse ontwerpers en kunstenaars. De wandkleden van Urban Cotton zijn dan ook artistiek een grote meerwaarde. Het is wanddecoratie met een verhaal, en niet zomaar decoratie voor aan de muur. Naast wandkleden heeft het merk ook verschillende andere vormen van wanddecoratie, bijvoorbeeld wandpanelen.

Andere wanddecoratie ideeen voor 2020

  • IXXI: je kent ze wel, de IXXI, wanddecoratie met veel vierkantjes, die samen een grote afbeelding vormen. Je hebt ze in verschillende maten, en met verschillende ontwerpen van bekende designers en kunstenaars. Zo heb je verschillende schilderijen van Van Gogh die zijn omgevormd tot IXXI, maar heb je ook Pixel IXXI’s.
  • (IXXI) Fotocollege: heb je een geweldige reis achter de rug, zorg ervoor dat je de momenten bewaard. Niet alleen op je smartphone, maar geef ze een plekje in jouw huis. Maak een fotocollage van deze momenten en geef hem een mooie plek.
  • Plantenmuur: groener, duurzamer en gezonder, een plantenmuur in huis is het allemaal tegelijk. Je hebt tegenwoordig veel handige, slimme systemen waarmee jij een volledige muur, of een deel ervan, kunt bedekken met planten. Durf jij het?
  • Wandrek: heb jij veel leuke woonaccessoires of persoonlijke spullen, zet ze in een wandrek. Ook deze heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Ga voor een industrieel model met hout en metaal, of kies voor een kleurrijk wandrek.