De juiste 3D printer kopen

0
489

De juiste 3D printer kopen betekent goed uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. De juiste printer is namelijk voor iedereen verschillend. Dit hangt bijvoorbeeld af van zakelijk gebruik of gebruik in eigen kring. Daarnaast hangt het ook af van het doel dat je met de printer hebt. Om die reden is het dus ook goed om precies te weten wat je wel en niet met een bepaalde printer kunt. Aan de hand van een groot aantal specificaties is het dan mogelijk om gemakkelijk de juiste keuze te maken. Dit is uiteindelijk ook waar het allemaal om draait.

Het gebruik van filament
Een 3D printer kopen betekent dat je eerst onderzoekt wat de printer allemaal kan. Dat betekent dus ook dat je naar andere zaken dan de printer zelf moet kijken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van filament. Dit is nodig om de prints te kunnen maken. Over het algemeen is dit een plasticsoort. Dit wordt verwarmd en laagje voor laagje aangebracht om het ontwerp uit te werken. Er zijn verschillende soorten plastic, waarvan PLA en ABS het bekendst zijn. Het is echter zo dat er nog enkele andere varianten zijn. Ook andere materialen zijn soms te gebruiken. Kijk hier dus naar.

Wat is ermee mogelijk?
Een 3D printer kopen wordt meestal ingegeven door het ontwerp dat je al in het hoofd hebt. Daardoor is het bijvoorbeeld al heel goed mogelijk om een specifiek model te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een compacte printer met een bouwoppervlak van 20x20x20. Dat neemt niet weg dat het wel goed is om altijd te kijken wat er nog meer mee mogelijk is. Zo kan je het printen ook in de toekomst heel aantrekkelijk houden. Ook dat is natuurlijk meer dan de moeite waard te noemen. Het is dus slim om dit wel vanaf het eerste moment mee te wegen hierin.

Alle onderdelen goed verzorgen
Kijk bij een 3D printer kopen ook verder dan alleen naar de printer. Hoe is het bijvoorbeeld om met de software te werken? Is dit gemakkelijk te begrijpen en te hanteren? Daarnaast is het bijvoorbeeld ook slim om goed naar randapparatuur te kijken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een goede scanner. Dit wordt soms wel onderschat. Terwijl het wel belangrijk is dat dit soort zaken goed gebruikt worden. Op die manier is immers het maximale uit de printer te halen. Alle reden om dit dus ook sterk mee te wegen in de te maken keuze.

Zakelijk lease