Een rubberboot neemt u mee naar al uw vaarbestemmingen

0
456

De zomerplannen zijn al helemaal uitgestippeld. Een vaartocht staat dan ook zeker niet uitgesloten. Bent u op zoek naar een compacte boot die u gemakkelijk mee neemt naar uw bestemmingen? Een rubberboot is dan de ideale oplossing. De tubes zijn gevuld met lucht en zijn na gebruik weer leeg te laten lopen om gemakkelijk op te bergen. Zo neemt u het weer gemakkelijk mee naar uw volgende vaarbestemming. Neemt u een rubberboot als bijboot of als toerboot? Als het een bijboot is, let er dan op of er bevestigingspunten aanwezig zijn. Dan kan de rubberboot vast gezet worden aan uw sloep.


Waar moet u op letten bij het kopen van een rubberboot?

De rubberboot wordt vaak vergeleken met de RIB. Maar de RIB staat voor: Rigid, Inflatable Boat. Dit betekend dat de RIB een stijve en harde onderkant heeft. Een rubberboot heeft daar in tegen een zachte onderkant. Controleer daarom de PVC dikte en fabricage omdat dit bepalend is voor de levensduur van uw rubberboot. En met hoeveel personen bent u van plan te water te gaan? Er is een uitgebreid assortiment met boten voor zowel twee personen als vijf personen. Voor de langere tochten en hogere snelheden zijn de rubberboten helaas niet gemaakt. Een rubberboot is ideaal voor zowel eigen gebruik als familie uitjes.


De voorstuwing van de rubberboot

Mocht u een rubberboot kopen dan komt het meestal niet met een bijgeleverde buitenboordmotor. Betreft de voorstuwing van uw rubberboot mag de buitenboordmotor een maximaal vermogen hebben van 10pk. En vergeet niet dat u bij snelheden boven de 20 kilometer per uur een vaarbewijs dient te hebben. Elektrische buitenboordmotoren zijn ideaal in combinatie met een rubberboot en worden steeds vaker gekocht. Met de aanschaf van de boot en motor bent u er nog niet. Een buitenboordmotor is midden op het water niet zo gemakkelijk gemaakt. Mocht deze stil komen te staan is het verstandig om peddels en reddingsvesten aan boord te hebben. Voor meer informatie over handige bootaccessoires bent u bij een waterport speciaalzaak op het juiste adres.


Vergelijk rubberboten bij een erkende waterport speciaalzaak

De watersport speciaalzaken helpen u maar al te graag met het beantwoorden van al uw vragen. U wordt zo goed mogelijk ingelicht over de meest geschikte aanschaf. Mocht u zelf willen kijken kunt u altijd binnen lopen om de showrooms te bezichtigen. Er zal samen met u worden gezocht naar een potentiƫle boot. Naast boten zijn er ook buitenboordmotoren te vergelijken. Neem vooraf contact op of loop binnen bij een erkende watersport speciaalzaak.