Heb je al natuurlijke slaapmiddelen geprobeerd?

0
494

Natuurlijke slaappillen

In plaats van te vertrouwen op die sterke en homeopathische slaapmiddelen

, wenden veel mensen zich tot meer natuurlijke en zachtere methoden om hen te helpen de rust te vinden die ze nodig hebben. Veel slaapmiddelen op basis van kruiden worden al jaren gebruikt en het is aangetoond dat het enorm nuttig is om mensen te helpen ontspannen, zodat ze op een natuurlijke wijze kunnen slapen. Enkele van de meest populaire slaapmiddelen op basis van kruiden omvatten het volgende:

Kamille – kamille is een kalmerend en ontspannend kruid, dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om een goede nachtrust te bevorderen. Naast het helpen ontspannen, is dit kruid ook effectief voor het verlichten van verschillende maagproblemen en een ontsteking aan de huid. Van kamille wordt meestal thee gezet en kan kort voor het slapengaan worden genuttigd om je te helpen ontspannen en te genieten van een goede nachtrust.

Valeriaan – deze wortel heeft een lange geschiedenis als natuurlijk slaaphulpmiddel en kan worden gebruikt voor incidentele slaapproblemen, maar het is vooral gunstig wanneer het regelmatig wordt genomen. Veel patiënten die valeriaan als een slaapinducerend kruid gebruiken, melden dat het niet alleen helpt om in slaap te vallen, maar dat ze zich minder nerveus voelen en zelfs rustiger slapen. Valeriaan is voor iedereen die lijdt aan chronische slapeloosheid of af en toe slecht slaapt een uitstekend slaapmiddel op basis van kruiden.

Passiebloem – passiebloem wordt al vele jaren gebruikt voor zowel de behandeling van slapeloosheid als van angst. Er wordt aangenomen dat passiebloem het niveau van het gamma-aminoboterzuur in de hersenen verhoogt. Deze chemische stof onderwerpt de celactiviteit om een kalmerend en ontspannend effect te produceren. Dit kruid wordt vaak gebruikt in combinatie met kamille om een rustgevende thee te maken, die je op een natuurlijke en effectieve manier kan helpen ontspannen en in slaap kan laten vallen.

Melatonine – melatonine wordt vaak het ‘slaaphormoon’ genoemd. Het is een natuurlijk hormoon dat ons lichaam ‘s nachts produceert om de slaap te helpen induceren. Wanneer jouw lichaam niet genoeg melatonine produceert, zul je last hebben van slaapproblemen. Gelukkig zijn supplementen met melatonine een gemakkelijke manier om de natuurlijke slaap-/waakcycli te regelen en het natuurlijke slaapvermogen van je lichaam aan te moedigen. Melatonine kan ook heel nuttig zijn als je van andere slaapmiddelen probeert af te komen. Hoewel melatonine geen slaapmiddel op basis van kruiden is, kan het wel samen met deze slaapmiddelen worden gebruikt om een goede nachtrust te bevorderen en een rustiger slaappatroon aan te moedigen.