Heeft autoverzekeringen vergelijken zin?

0
240

Als één van je favouritethings autorijden is dan heb je jezelf vast wel eens afgevraagd of autoverzekeringen vergelijken zin heeft. De enige manier om daarachter te komen is om het zelf te testen. Op de website overstappen.nl kun je eenvoudig de gegevens van jouw auto invoeren en zo zien wat je bij de goedkoopste verzekeraar zou moeten betalen. Maar je kunt ook zien wat jouw huidige verzekeraar nu vraagt voor dezelfde verzekering die je daar in het verleden bij hebt afgesloten. Soms betaal je bij het opnieuw afsluiten van dezelfde verzekering bij jouw verzekeringsmaatschappij zelfs minder. Hiermee bespaar je per jaar toch al gauw een paar tientjes. Neem gewoon eens de proef op de som en test zelf of jouw verzekering goedkoper kan op Overstappen.nl. Wil je weten of het echt goedkoper kan dan kun je via de site van Overstappen.nl meer dan 28 verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken!

Wat heb je nodig om jouw autoverzekering te vergelijken?

Of het loont om autoverzekeringen te vergelijken kun je het beste zelf uittesten. Hiervoor heb je wel een aantal gegevens nodig dus zorg dat je deze bij de hand hebt. Eén van de gegevens die je nodig hebt is het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Bepaal het aantal kilometers dat je per jaar (ongeveer) rijdt. Geef voor een correcte vergelijking met je huidige verzekeraar hetzelfde aantal kilometers op. Kies de juiste dekking die je wilt voor je auto en ook deze zou dan gelijk moeten zijn met de verzekeringsvorm die je nu hebt. Op het overzicht dat ontstaat zie je wat de goedkoopste én de beste aanbieder is. Let op; vaak wordt een eigen risico aangegeven. Zorg er voor dat het eigen risicobedrag hetzelfde is als bij je huidige autoverzekering. Dan pas kun je een goed vergelijk maken!

 Waar moet je op letten wanneer je een (nieuwe) autoverzekering wil afsluiten

Er zijn voor het afsluiten van een (nieuwe) autoverzekering een aantal zaken waar je op moet letten. Autoverzekeraars bieden niet aan iedereen zomaar een autoverzekering aan. Dat komt omdat autoverzekeraars géén acceptatieplicht hebben. Je kunt worden afgewezen door een autoverzekeraar als je voorheen veel schade hebt geclaimd, fraude hebt gepleegd of achterstallige betalingen hebt of hebt gehad. Ook wanneer je een strafblad hebt of hebt gehad mag een autoverzekeraar jouw aanvraag weigeren. Wees altijd open over een strafblad en geef in elk geval door dat je een strafblad hebt of hebt gehad. Wanneer het feit waarvoor je een strafblad hebt niets te maken heeft met verzekeren of auto’s geef dat dan ook aan. Hierdoor heb je meer kans wél geaccepteerd te worden door de autoverzekeraar.