Houten jaloezieen: trendy, stijlvol en.. isolerend!

0
499

Als je denkt aan raamdecoratie, denk je automatisch aan houten jaloezieen. Deze vorm van raamdecoratie heeft in de afgelopen jaren zoveel woonharten voor zich weten te winnen, dat er bijna geen straat meer is in Nederland waar geen houten jaloezieen te bespeuren zijn. Naast dat ze natuurlijk heel stijlvol zijn en direct sfeer toevoegen aan je woning, is er nog een voordeel. Houten jaloezieen zijn namelijk isolerend! 

Verloren warmte

Duurzaam wonen is populairder dan ooit. We schaffen massaal zonnepanelen aan, zetten de temperatuur een graad kouder, douchen met een waterbesparende douchekop en eten ook nog eens minder vlees. Tel maar uit je winst! Toch is er iets wat veel mensen vaak vergeten. 

Wist jij namelijk al dat je 20 tot 30% aan warmte verliest via je ramen? En dan hebben we het over kale ramen. Die warmte, die je in de winter graag binnen wil houden, verdwijnt ongemerkt naar buiten. Zonde, want je stookt niet voor de vogeltjes. Raamdecoratie op maat zorgt er al voor dat er een extra laag voor je raam komt te hangen, waardoor de warmte moeilijker naar binnen of buiten kan (afhankelijk van het seizoen). Als je echt wil scoren, kies je voor houten jaloezieen op maat

Isolerende houten jaloezieen

Houten jaloezieen komen echt als grote winnaar uit de bus als het gaat om de isolerende werking van raamdecoratie. Bij een standaard rolgordijn zijn er twee opties: open en dicht. En als je je rolgordijn open hebt, is ‘ie ook wel gelijk open. Een groot deel van je raam blijft daarbij onbedekt, waardoor de isolerende werking direct verdwijnt. 

Doordat je bij houten jaloezieen een zeer groot deel van je ramen bedekt, kan de warmte al moeilijker verdwijnen. De meeste mensen hebben hun jaloezie zo hangen dat de horizontale lamellen tot aan de vensterbank of vloer loopt. Handig voor privacy en natuurlijk voor de isolerende werking. Daarbij is een houten jaloezie dus niet alleen heel trendy en stijlvol, maar ook een perfecte investering als je je woning graag (nog meer) wil verduurzamen! Vraag wel eerst even gratis kleurstalen aan, zodat je thuis kunt bepalen welke kleur het beste bij die ene muur staat. Zo voorkom je een onnodige miskoop!