Houten Veranda

0
2730

Deze week is bij ons onze nieuwe houten veranda geplaatst. Persoonlijk vind ik het een geweldig idee om de zomer te beginnen met een nieuw iets om lekker van buiten te genieten. Een houten veranda is iets dat echt heel erg hierbij past. In deze blog neem ik je mee in waarom wij een houten veranda wouden hebben, hoe wij de juiste houtbouwer gevonden hebben, wie voor ons dit is geworden en waar je echt op moet letten bij het laten plaatsen van een houten veranda. Goed, laat ik snel beginnen. Heel erg veel lees plezier!

Hoe het allemaal begon

Op een warme zomeravond zaten mijn vrouw en ik onder de houten veranda van onze vrienden. Dit houten gevaarte was pas geplaatst. Zij waren er helemaal blij mee en hadden hele verhalen over het proces. Geïnteresseerd luisterde wij naar de pracht verhalen. Na een tijdje keken wij elkaar aan en dachten beiden hetzelfde. Onze tuin mist ook iets waar we onder kunnen zitten. Nu hebben we vaak dat als we buiten zitten wij dit gewoon voor de deur op een stoel doen. Maar wat is mooier dan iets hebben waar je onder kunt zitten? Een plaats uit de wind, uit de zon? Een veranda! Op dit punt wisten wij het. ‘s avonds toen wij thuis kwamen gelijk snel online gaan kijken. En toen zagen wij erg veel opties. Te veel voor een late avond. Hier moesten wij eerst eens goed serieus over na gaan denken. Zo begon ons avontuur.

Onze zoektocht naar een goede houtbouwer

Een week of twee later zat de houten veranda nog steeds in ons hoofd. Doordat wij door de weeks beiden werken hebben we besloten dat weekend toch maar eens serieus te gaan kijken. Het eerste waar we tegenaan liepen was de keuze welke vorm en bouwstijl wij wilde hebben. Online worden de verschillende termen rond je hoofd geslingerd. Hierdoor heb je al snel dat je het overzicht kwijt raakt. Daarom hieronder een paar typische foto’s.

 
Landelijke veranda

Moderne veranda

Te duur en niet realistisch 😉

Wat wij geleerd hebben van onze zoektocht naar een goede houtbouwer

Goed. Toen wij wisten dat wij van het klassieke en moderne hielden was het tijd om te zoeken naar een goede houtbouwer. Het eerste wat wij natuurlijk opende waren Google en Pinterest. Google om een goede houtbouwer te zoeken en Pinterest om te zoeken welke Veranda wij ongeveer willen hebben. Na wat zoeken en vergelijken kwamen bleven er 3 houtbouwers over. Hiermee gingen we het gesprek en en overlegde wij welke mogelijkheden zij hadden die bij onze wenste passte. Helaas viel er daardoor 1 af die niet kon wat wij wouden hebben. Hierdoor zaten wij met twee mogelijke kandidaten. Beiden gebeld en overlegd. Uiteindelijk zijn wij gegaan voor Donker Houtbouw. Donker Houtbouw is een gespecialiseerde houtbouwer die al vaker dit soort kunstwerken heeft gemaakt. Daarnaast was de communicatie met hen erg goed. Wat wij geleerd hebben is dat je gewoon op je gevoel af moet gaan. Voelt iets goed? Dan is dat de juiste keuze!

3 tips om mee te nemen in je keuze voor een houtbouwer.

Zoals beloofd 3 tips om mee te nemen in je keuze.

  1. Ga je voor goedkoop of ga je voor expertise? Beide kan vaak niet. De prijs wordt 9 van de 10 keer bepaald door ervaring. Wil je expertise? Weet dat je hier ook voor betaald. Let hier dus altijd goed op!
  2. Passie is van belang! Naar wie luister jij zelf liever? Iemand die vol passie over zijn beroep praat of iemand die met tegen zin naar zijn of haar werk gaat? Natuurlijk! Die van passie. Alleen daarom is passie al belangrijk. Daarnaast heb je bij houtbouwers echt passie nodig. Om de details mooi te maken en om het gewoon gezellig te hebben natuurlijk 😉
  3. Prijs. Wil je weinig betalen? Let er dan op dat je ook weinig gaat. Ga liever voor iets meer maar iets wat wel weer langer mee gaat!