Soorten Internationale Treintickets

0
498

Het gebeurt steeds vaker dat mensen internationale treintickets gebruiken om op vakantie te gaan in het buitenland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld de services van de Thalys, die naar allerlei grote steden en hoofdsteden in westelijk Europa rijdt. Hierbij zijn er diverse opstapplaatsen in Nederland. Je kunt hierbij kiezen uit Amsterdam, Schiphol of Rotterdam. Vanaf daar kun je in één keer naar Parijs, Disneyland. Marseille of Düsseldorf. Het ideale aan de treintickets is dat je vaak een zeer ruime keuze hebt uit diverse services. Je kunt dus kiezen om goedkoop naar Parijs te gaan of om wat duurder en luxer te reizen. Hieronder lees je over de drie mogelijkheden die je bij aanschaf van internationale treintickets krijgt. Het is een aanrader, vooral op langere afstanden, om goed te kijken naar de diverse mogelijkheden, zodat je zeker weet dat je een juist pakket kiest voor je aan de lange reis begint.


Standard Internationale treintickets

Met de standaard treintickets, kies je voor de goedkoopste optie op het gebied van internationale treintickets. Omdat de meeste mensen, vooral op korte afstanden, gebruik maken van deze service, is het aan te raden om deze internationale treintickets ruim van tevoren te bestellen. Als je dit niet doet, loop je de kans dat je geen geschikt treinticket meer kunt krijgen. Bij het standaardtarief, reis je het voordeligst van land naar land of van stad naar stad. Hierbij kun je kiezen uit diverse stoelen, om te zorgen dat je met je familie bij elkaar kunt zitten. Voor verdere services, zoals eten, of het gebruik van een lounge, betaal je tijdens de rit extra bij. Deze service is ideaal voor korte ritten waarbij je niet veel nodig hebt, of wanneer je op een budget reist.

Comfort Internationale treintickets

Het nadeel van de standaard internationale treintickets is dat je weinig flexibiliteit hebt op het gebied van het veranderen van je reistijden of geplande dag. Je betaald er vaak enorm veel voor bij en het is zelfs niet altijd mogelijk. Bij Comfort kan dit wel. Je hebt alle flexibiliteit die je fijn vindt en daarnaast zul je ook in de trein meer comfort vinden dan met een standaard ticket. Zo zijn de stoelen ruimer en heb je meer ruimte voor je bagage. Daarnaast is er een stroomvoorziening aanwezig en heb je stewards tot je dienst die je in verschillende talen aan kunt spreken. Vooral bij langere reizen, waarbij je vaak meer spullen bij je hebt, is het aan te raden om gebruik te maken van de Comfort internationale treintickets.

Premium Internationale treintickets

Voor volledig comfort en het gevoel van een totaalpakket, kun je kiezen voor de Premium treintickets. Hierbij kun je de treinreis herindelen en verzetten wanneer je wilt en heb je comfortabele stoelen. Daarnaast heb je de keuze uit diverse internationale kranten en tijdschriften. Er wordt een maaltijd naar je zitplaats gebracht en je hebt gratis toegang tot de lounges in de trein. Heb je vervoer nodig wanneer je aankomt op de eindbestemming? Geen probleem, want met de Premium tickets wordt er door het personeel een taxi voor je gereserveerd op het aankomststation. Zo kun je direct door! Deze vorm van reizen is prettig bij lange reizen of wanneer je reist voor business zaken. De Premium treintickets bieden ruim de gelegenheid om over zaken te praten over een heerlijke lunch of om je even terug te trekken in een van de lounges.