Wat betekent een anonieme bestelling van condooms?

0
661

Vandaag de dag is het heel normaal om condooms online te bestellen, in plaats van ze in een fysieke winkel (zoals de supermarkt of drogist) te kopen. Hierbij is een van de belangrijkste voordelen van het online bestellen de anonimiteit ervan. Dit mis je natuurlijk toch wanneer je in een fysieke winkel condooms koopt. Maar wat betekent anoniem bestellen eigenlijk, en hoe doe je dat? Lees hier nu meer over in dit artikel!

Condooms anoniem bestellen

Bepaalde webshops beloven dat je condooms anoniem kunt aanschaffen. Anoniem condooms bestellen betekent:

  • Geen logo’s of stickers op de doos
  • ‘Discrete’ bankafschrift

Lees hieronder meer informatie over beide punten!

Geen logo’s of stickers op de doos

Op de dozen van de meeste webwinkels staan er bepaalde logo’s, stickers, en/of informatie over wat er besteld is. Dat is bij een anonieme bestelling van condooms niet het geval. Op de doos zijn geen logo’s en stickers (van het bedrijf) te vinden, en er staat ook niet op wat er besteld is. Hierdoor komt je bestelling volledig anoniem aan.

‘Discrete’ bankafschrift

Normaal gesproken zie je op je bankafschrift bij een aankoop wat je waar besteld hebt. Wanneer een webwinkel aangeeft dat de anonimiteit ook geldt voor bankafschriften, betekent dit dat er op het afschrift niet staat dat er condooms zijn gekocht. Dit is dus onderdeel van het anonieme proces van het aanschaffen van condooms in een webshop.

Waarom een anonieme bestelling?

Het online aanschaffen van condooms: waarom is een anonieme bestelling hierbij gewenst?

Voor veel mensen is het aanschaffen van producten zoals condooms toch iets wat ze liever privé houden. Vooral bij het ontvangen bij de bestelling is anonimiteit dan gewenst. Mensen met huisgenoten vinden het bijvoorbeeld fijner als er niets op de doos staat.

Koop je condooms in een fysieke winkel, dan is de kans aanwezig dat je iemand tegenkomt tijdens het kopen, of dat je zelfs de medewerker kent. Bovendien is het voor voldoende mensen ook gênant om condooms in een fysieke winkel aan te schaffen. Daarom vinden velen het fijner om condooms online anoniem te bestellen. Dat dit tegenwoordig gewoon mogelijk is, is natuurlijk goed nieuws!