Wat kan een Ultimaker jou bieden?

0
426

De naam Ultimaker klinkt je natuurlijk bekend in de oren wanneer je interesse hebt in 3D printers. Zeker ook omdat het merk één van de grote spelers in deze branche is. Het is om die reden goed om te kijken wat hier de reden van is. Denk bijvoorbeeld aan de hoge mate van kwaliteit. Bovendien hebben de printers van deze fabrikant een aantal kenmerken die je niet terugvindt bij de concurrentie. Vooral de manier waarop met het zelfbouwprincipe wordt omgesprongen is hier een goed voorbeeld van. Dit is interessant eens wat beter te bekijken.

Een printer zelf opbouwen
De 3D printers van Ultimaker kan je zelf opbouwen. Dat betekent dus ook letterlijk dat je de hele printer zelf in elkaar gaat zetten. Dit heeft als voordeel dat je er invloed op hebt hoe de printer eruit komt te zien. Wanneer je iets wilt aanpassen omdat dat je beter uitkomt, dan is dat mogelijk. Je kan alle onderdelen zelf monteren en aansluiten. Op die manier krijg je dus ook precies de printer die past bij wat jij ermee wil gaan doen. Dat maakt alles wat je maakt alleen maar nog beter passend. Dit is een voordeel.

De printer verder ontwikkelen
Een ander voordeel van de printers van Ultimaker is dat ze gemakkelijk aan te passen zijn. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zoals een update of een upgrade, dan kan je daarvan profiteren. Dit komt doordat je die zelf op de bestaande printer kan monteren. Daarmee hoef je dus ook geen budget vrij te maken om in een nieuwe 3D printer te investeren. Vooral voor ondernemers is deze besparing natuurlijk als een belangrijk voordeel te zien. Ook voor particuliere gebruikers is het natuurlijk wel een fijn voordeel dat dit een goede mogelijkheid is. De aanschaf is daardoor dus een slimme zet.

De manier van gebruiken
Natuurlijk is ook de gebruiksvorm een belangrijke zaak om mee te wegen. Al is het natuurlijk juist bij de 3D printers van Ultimaker zo dat deze gemakkelijk aan te passen zijn aan wat je ermee wilt doen. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat je kan toevoegen en weglaten wat jij wenst. Het is goed om dit zelf te doen, zo begrip je de printer veel beter. Dit is een belangrijk pluspunt ten opzichte van bijvoorbeeld de kant-en-klaar modellen die op de markt zijn. Dit zijn goede redenen om voor zelfbouw te kiezen als je gaat investeren.