Zakelijk zonnepanelen kopen? Dit is wat je moet weten!

0
396

Voor wie denkt dat zonnepanelen alleen geschikt zijn voor particulieren, heeft het mis. Je kunt namelijk ook jouw kantoorpand verduurzamen en energie opwekken via zonnepanelen! Duurzamer pand, duurzamere business. Mooi toch?! Voordat je begint met zakelijk zonnepanelen aanschaffen, hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet. Goed om ze even door te nemen, want een goed begin is het halve werk. En het kan je ook nog eens veel geld schelen! 

Fiscale voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen

Net als bij elk product dat je zakelijk aanschaft, kun je de BTW van jouw nieuwe zonnepanelen terugvorderen. Fijn! Maar dat is niet het enige waar jij als ondernemer voordeel uit kunt halen. Voor de MKB-sector is het goed om te kijken naar de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de Energie Investeringsaftrek. 

Voor bedrijven met een groot zakelijke aansluiten is de SDE+ subsidie erg interessant om wat dieper in te duiken. De overheid beloont jou als ondernemer namelijk op het moment dat jij je woning gaat verduurzamen. 

Welke zonnepanelen schaf je aan?

Net als andere producten heb je een verschil in prijs en kwaliteit bij zonnepanelen. Hogere kwaliteit, hogere prijs. Maar hoe kun je die kwaliteit achterhalen? Om de kwaliteit in Europa te waarborgen, zijn er verschillende zonnepanelen keurmerken in het leven geroepen. Zo heb je het TÜV-keurmerk. De Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland test zonnepanelen op meerdere punten. Door middel van röntgentechniek, een flash test en PID-test kijken ze of een zonnepaneel goed functioneert, er geen gebreken zijn die voor het menselijk oog niet zichtbaar zijn en of de te verwachte levensduur behaald kan worden. 

Heeft een zonnepaneel een keurmerk van het TÜV? Dan zit je goed. Heeft een keurmerk dit niet en is er sprake van een (vaak) zelf verzonnen keurmerk? Houdt de hand dan maar op de knip, want deze aankoop kan je duur komen te staan in de toekomst. 

Hoeveel zonnepanelen voor mijn pand?

Twijfel je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om genoeg energie op te wekken voor jouw business? Je kunt eenvoudig de dakcheck van Zonduurzaam doen om na te gaan of zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak. Heb je dan nog vragen? Dan kan een professioneel adviseur je altijd meer vertellen over de opbrengst van zonnepanelen voor jouw bedrijf.