Zakelijke kleding voor mannen

0
406

Nederlandse mannen staan niet bepaald bekend om hun goede smaak op het gebied van kleding. Ga naar een land als Italië en je ziet een groot verschil tussen wat Italiaanse mannen dagelijks dragen en wat de gemiddelde Nederlandse man draagt. Maar een goede outfit kan erg belangrijk zijn, helemaal als het gaat om de kleding die je draagt naar je werk. Want of je het nou wilt of niet, zakenrelaties zullen je deels beoordelen op wat je aanhad tijdens die ene belangrijke bespreking.

Invloed op je carrière

Veel bedrijven hanteren tegenwoordig geen strenge dresscodes, maar toch kan het dragen van de juiste kleding invloed hebben op je carrière. Vooral in bijvoorbeeld de financiële sector en de juridische wereld zijn er enkele ongeschreven regels wat betreft kleding.

Tips voor de juiste outfit

Heb je het idee dat je wel wat hulp kunt gebruiken als het gaat om het uitzoeken van een nieuwe zakelijke outfit? Dan hebben we hier een paar tips waar je hopelijk iets aan hebt.

  • Begin je net aan een nieuwe baan en twijfel je over de dresscode? Kijk dan naar wat je collega’s en je leidinggevende dragen. Ook kun je het voordat je aan je nieuwe baan begint terloops vragen aan je leidinggevende.
  • Kies voor de juiste pasvorm. Iets kan nog zo modieus zijn, als het te groot of te klein valt sla je alsnog de plank mis. Kies kleding die goed staat bij jouw lichaamsbouw.
  • Kies voor kwaliteit: investeer in een goed pak (als dat op je werkt wordt gedragen) en overhemden van een goede kwaliteit. En praktisch gezien wil je altijd gaan voor een strijkvrij overhemd, te verkrijgen in Nederland o.a. bij HemdvoorHem.
  • Schoenen: schoenen zijn vaak een ondergeschoven kindje. Maar een mooi paar schoenen kan een zakelijke outfit juist maken of breken. Heb je zelf geen idee wat voor schoenen te dragen? Laat je dan goed voorlichten in de winkel over wat voor soort schoenen er bij je outfit zouden passen.
  • Kleur: kleuren kunnen veel doen voor een outfit. Moet je een pak dragen naar je werk maar houd je niet van de klassieke kleuren zwart of blauw? Gelukkig zijn pakken tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar. Hetzelfde gaat op voor de overhemden, zie hier het hele kleurenspectrum. Een kleur als donkergrijs zal bijvoorbeeld ook niet snel uit de mode gaan. Of kies juist voor een meer uitgesproken kleur als dat bij jouw persoonlijkheid past.

Er zijn online natuurlijk nog veel meer tips te vinden. Dus ga eens op onderzoek uit naar de verschillende adviezen die er online te vinden zijn en haal er de tips uit die voor jou van belang zijn.